Beschikbare locatie

Den Haag

Je eigen burgerme openen in den Haag? Het kan! We zijn op zoek naar enthousiaste ondernemers om een gloednieuwe burgerme vestiging te openen in het dynamische en levendige den Haag. Bovendien met de eventuele toevoeging van ons succesvolle Virtual Brand YAY FRY-DAY, biedt den Haag smaakvolle dubbele kansen! Voor den Haag word per burgerme vestiging een gebied contractueel vastgelegd tussen de 100.000 en 120.000 inwoners.

Open je eigen burgerme

Den Haag biedt dus niet alleen zakelijke mogelijkheden, maar ook een aantrekkelijke leefomgeving door de mix van cultuur, strand en een diverse bevolking.

Over de locatie

Wist je dat Den Haag een van de meest internationale en diverse steden van Nederland is? Met een groot aantal internationale instellingen en een bevolking van ongeveer 550.000 inwoners, biedt Den Haag een dynamische omgeving met tal van zakelijke kansen. Den Haag heeft diverse wijken die elk hun unieke kenmerken hebben, zoals het historische centrum, de kustgebieden van Scheveningen en Kijkduin, en de groene parken van het Benoordenhout.

Bevolking en Wijken

Den Haag telt in 2024 ongeveer 550.000 inwoners, verdeeld over diverse wijken zoals het Statenkwartier, Laak, Loosduinen, en Escamp​ (AlleCijfers.nl)​ (Centraal Bureau voor de Statistiek).

Besteedbaar Inkomen

In Den Haag bedraagt het gemiddeld besteedbaar inkomen per inwoner ongeveer €28.000, terwijl het gemiddeld inkomen per inkomensontvanger €36.000 is. Daarnaast bevindt ongeveer 9% van de huishoudens zich rond het sociaal minimum inkomen​ (AlleCijfers.nl)​ (Rabobank).

Overige kenmerken den Haag

  • Den Haag staat wereldwijd bekend als de stad van vrede en recht, met tal van internationale organisaties zoals het Internationaal Strafhof (ICC) en het Internationaal Gerechtshof (ICJ). Het is ook de thuisbasis van vele ambassades en consulaire vestigingen, wat bijdraagt aan de internationale sfeer van de stad.
  • Den Haag heeft een zeer diverse bevolking. Ongeveer 50% van de inwoners heeft een migratieachtergrond, wat een belangrijke rol speelt in het multiculturele karakter van de stad. Grote gemeenschappen van internationale expats, waaronder diplomaten en medewerkers van internationale organisaties, maken Den Haag tot een van de meest kosmopolitische steden in Nederland​ (Centraal Bureau voor de Statistiek).
  • Den Haag trekt toeristen aan met bezienswaardigheden zoals het Vredespaleis, de Koninklijke Paleizen, en het strand van Scheveningen. Daarnaast beschikt de stad over talrijke musea, zoals het Mauritshuis (met werken van Vermeer en Rembrandt) en het Gemeentemuseum. Den Haag combineert het stadsleven met natuur, zoals het strand, de duinen, en de vele parken​ (Centraal Bureau voor de Statistiek).
  • De economie van Den Haag draait sterk op de dienstensector, met een focus op recht, diplomatie, en overheidsdiensten. Daarnaast is er een groeiende technologie- en start-upscene, mede dankzij initiatieven zoals The Hague Security Delta, een cluster gericht op cybersecurity​ (Centraal Bureau voor de Statistiek).
  • Den Haag heeft verschillende universiteiten en hogescholen, waaronder de Haagse Hogeschool en internationale instellingen zoals Leiden University Campus The Hague. Het onderwijs is nauw verbonden met thema’s zoals internationale betrekkingen, recht en veiligheid​ (Centraal Bureau voor de Statistiek)​ (Manners Magazine).
  • Den Haag is uitstekend bereikbaar, zowel per trein als auto, met directe verbindingen naar andere grote steden zoals Rotterdam, Amsterdam, en Utrecht. Ook de nabijheid van Rotterdam The Hague Airport vergroot de internationale toegankelijkheid van de stad​ (Rabobank).

Op de kaart

* De daadwerkelijke locatie kan afwijken van de positie op de kaart

Kenmerken

  • Gloednieuwe burgerme vestiging
  • Bruto vloeroppervlak: 90 m² tot 130 m² (afhankelijk van de definitieve locatie)
  • Bezorggebied; minimaal 70.000 inwoners in een straal van 5 kilometer (afhankelijk van de definitieve locatie)
  • Dubbele omzetkansen met toevoeging YAY FRY-DAY (2 concepten onder 1 dak)
  • Investering: €190.000 – €240.000,-

Galerij

Overige beschikbare locaties