FAQ

Omdat wij contacten bij financieringsinstellingen hebben, is het benodigde eigen vermogen minimaal €35.000. De totale investering, inclusief 1e voorraad, bedrijfskleding en immateriële kosten, is tussen de €192.000 en €254.000 ex btw.

Dit is zeer afhankelijk van in de eerste plaats “de vent in de tent”, de omzet, brutomarge en van een aantal kosten zoals bijvoorbeeld personeelskosten en huisvestingkosten, er zijn burgerme franchisenemers met een bruto winstmarge van 76% en een netto winstmarge van 15%, en een cashflow van 18%.

Je ontvangt een infopakket, dan wordt er contact opgenomen door burgerme werving en selectie en gaat met jou in gesprek, vervolgens volgt er een afspraak in een burgerme vestiging om te kijken of jij het leuk vindt en of jij bij burgerme past, kortom of er een klik met de formule is. Daarna volgt er natuurlijk ook nog een gesprek om te kijken of er een klik is met de franchisegever, en vervolgens een stage om van beide kanten te bepalen of het echt iets voor je is.

Een onafhankelijke ervaren vastgoed professional kan jou ondersteunen bij jouw zoektocht naar een mogelijke locatie en kan jou ook ondersteunen in de onderhandelingen met de verhuurder en check van de huurovereenkomst.

Jazeker, zeer ervaren onafhankelijke financiering experts die nauw samenwerken met de grootbanken kunnen jou ondersteunen. burgerme heeft tot op heden een zeer goed track record bij de banken waardoor de aangeboden rente laag te noemen is.

Leidinggevende horeca-ervaring in de keuken of restaurant is zeer belangrijk en voor burgerme een vereiste, sociale hygiëne is verplicht, en ondernemersvaardigheden een pré. Verder moet je niet absoluut niet werkschuw en ook niet computerschuw zijn. Bij burgerme volg je een interne opleiding van 5 weken, waarna jij in de zesde week jouw eigen personeel kunt gaat inwerken en leiden op een bestaande burgerme locatie.

Na financiering is er een uitgebreid stappenplan met taken voor de franchisenemer. Deze stappen worden speciaal benoemd zodat die niet over het hoofd kunnen worden gezien.

burgerme is een hard franchise, wat betekent dat er ingekocht moet worden bij vaste food leveranciers waar niet van afgeweken mag worden. Dit is ten behoeve van de uniformiteit en kracht van de formule en natuurlijk om de inkoopprijzen gunstig te houden voor de franchisenemers. burgerme koopt de meeste artikelen rechtstreeks in bij fabrikanten en de voorraden en logistiek wordt verzorgd door een logistieke partner in Duitsland, die wekelijks de vestigingen belevert

De marketing fee is 4,5% op dit moment. Dit wordt door burgerme marketing en marktbewerking bv ingezet in een verdeling van online en offline, zoals bijvoorbeeld; Reclamebureau, Google SEO/SEA, Facebook, TikTok, Drukwerk, Flyers, Posters, Menukaarten, Coupons, Delivery en Eat-In folders, Kaartjes, Direct Mailings, Folderverspreidingen, Email Marketing, Nieuwsbrieven, Reclameborde, Abri’s, Schermen, Walking Billboards, Ballonnenbogen, Sponsoring, Advertenties en opmaak Adressenbestanden, Redactionele stukken, Sendgrid voor mailings, Fotoshoots, Filmdagen voor o.a. TikTok, Webshop marketing, Brand marketing, Story telling, Personeelscampagnes, Klant loyaliteitsprogramma

Wij hebben een compleet geïntegreerd kassasysteem dat volledig in de Cloud draait op de Amazon servers waar bijvoorbeeld ook Netflix op draait. Dit uitgebreide kassasysteem loopt ver voorop alle andere kassasystemen die er nu in Nederland verkrijgbaar zijn. Je kunt overal inloggen in de kassa of admin, en alle statistieken, omzetten, personeelskosten, bestelgemiddelden, klantlevertijden met stoplichtsysteem, klantgebieden, klantstatistieken, vouchercodes, klachtafhandeling vouchers en nog vele andere stuurmogelijkheden zijn altijd en overal door jou in te zien. Verder zijn er klantloyaliteitssystemen en bestuurdersapps met trackingsystemen beschikbaar zodat je met de perfecte keukenpersoneel/bezorgpersoneeel balans, een hoge productie efficiëntie kunt behalen waardoor je de loonkosten verder kan beperken.

De franchisegever is zelf 15 jaar franchisenemer geweest bij een grote food delivery formule, en weet dat een franchisenemer zijn omzet en winst pas echt kan ontwikkelen en optimaliseren als hij focus kan houden op productkwaliteit, servicekwaliteit, aansturen personeel en administratie. Alleen als je jezelf met een focus positief richt op deze zaken, pas dan kun je jouw omzet laten groeien en kosten in de hand houden waardoor er veel geld te verdienen is. Want omzetgroei is er simpelweg voor zorgen dat er meer klanten bijkomen dan dat er af vallen, en winst maken is minder uitgeven dan dat er binnenkomt.

burgerme werkt met een accountantskantoor in een speciaal voor jou ontworpen arrangement waar je eventueel gebruik van kunt maken. Deze accountant kan via de kassasoftware in de Cloud bij jouw salarissen, omzetten, btw, enzovoorts. Hierdoor wordt de boekhouding volledig digitaal. Verder is het natuurlijk wel van belang dat je de kasinstructies volgt, zoals dagelijkse kasafsluiting en loonuren correcties, en word je opgeleid en op aanvraag ondersteunt in bewustwording van inkomsten en uitgaven middels het bijhouden van financiële begrotingen en planningen en rekenhulpen in de ondernemerstoolkit, die tevens tot jouw beschikking staan in het burgerme franchisepartner Intranetsysteem, zodat je financieel kan plannen en controllen tot optimalisatie van winstgevendheid.

Dit is natuurlijk heel sterk afhankelijk van de omzet en de openingstijden en de productiviteit van de mensen. Maar een vestiging heeft, met een omzet van bijvoorbeeld €14.000 per week in 60 openingsuren, ongeveer 240 roosteruren nodig bij een productiviteit van €59 per uur per medewerker. In de praktijk betekent dit ongeveer 80 uren keukenmedewerkers per week en 160 uren bezorgmedewerkers per week. Je werkt zelf minimaal 40 uur per week in keuken, dus dan nog 40 uren per week aan keukenmedewerkers verdeeld over 2 à 3 mensen. De 160 uren bezorgmedewerkers verdeeld over ongeveer 20 bezorgmedewerkers. Je kunt hierin volledig worden geadviseerd en ondersteunt door marketing (werving personeel) en begeleid door de formulecoach (werkroostertoolplanning ondersteuning).

Contractueel minimaal 53 uren per week en maximaal zoveel als toegestaan in de gemeentelijke Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Er zijn ook burgerme vestigingen die om 11.00 uur al opengaan, en er zijn ook vestigingen die tot de nacht open zijn.

De eerste 6 tot 10 maanden ben je eigenlijk nagenoeg altijd aanwezig. Dit is noodzakelijk om de zaak goed op de rit te zetten en de zaadjes van succes te planten. Als het fundament van werkethiek, werksystemen en werk-automatismen eenmaal staat, dan kan er waargenomen worden door een goede betrouwbare shift supervisor die er dezelfde betrokkenheid en passie op na houdt als jouzelf. De eerste 6 maanden zijn mentaal en lichamelijk zwaar, maar met jouw passie, droom en duidelijk doel voor ogen is eigenlijk vooral de vrijheid en zelfbeschikking van onschatbare waarde. Jij bent namelijk verantwoordelijk voor jouw eigen succes en resultaat.

En; “if you find something you love to do, you will never work again

Ja, als alle contractuele afspraken zijn nagekomen en de prestaties zijn bovengemiddeld en de eerste burgerme vestiging kan zonder aanwezigheid van de franchisenemer goed presterend gecontinueerd worden, dan is de franchisegever bereid de gesprekken met jou aan te gaan over het mogelijk openen van een tweede burgerme vestiging