Beschikbare locatie

Deventer

Je eigen burgerme openen in Deventer? Het kan! We zijn op zoek naar enthousiaste ondernemers om een gloednieuwe burgerme vestiging te openen in het charmante en historische Deventer. Bovendien met de eventuele toevoeging van ons succesvolle Virtual Brand YAY FRY-DAY, biedt Deventer smaakvolle dubbele kansen!

Open je eigen burgerme

Deventer is een van de oudste steden in Nederland, met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd.

Over de locatie

Wist je dat Deventer een van de snelst ontwikkelende steden in het oosten van Nederland is? Met een rijke geschiedenis, een bruisend zakendistrict en ongeveer 101.000 inwoners, biedt Deventer een levendige omgeving met veel kansen. Deventer heeft diverse wijken die elk hun unieke kenmerken hebben, zoals het historische centrum, groene buitenwijken en moderne winkelcentra.

Bevolking en Wijken

Deventer telt in 2024 ongeveer 101.000 inwoners, verdeeld over wijken zoals het historische Bergkwartier, Keizerslanden, Colmschate, en De Worp​ (AlleCijfers.nl)​ (Centraal Bureau voor de Statistiek).

Besteedbaar Inkomen

In Deventer bedraagt het gemiddeld besteedbaar inkomen per inwoner ongeveer €30.000, terwijl het gemiddeld inkomen per inkomensontvanger €37.500 is. Daarnaast bevindt 8% van de huishoudens zich rond het sociaal minimum inkomen​ (AlleCijfers.nl)​ (Centraal Bureau voor de Statistiek).

Overige kenmerken Deventer

  • Deventer is een van de oudste steden in Nederland, met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het staat bekend om zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse binnenstad, met historische gebouwen zoals de Lebuïnuskerk en het Bergkwartier​ (AlleCijfers.nl). Deventer is ook de stad van evenementen zoals de jaarlijkse Boekenmarkt, de grootste van Europa, en het Dickens Festijn, waarbij de stad elk jaar wordt omgetoverd in de stijl van Charles Dickens.
  • Deventer heeft een sterk ontwikkelde economische basis met een mix van industrie, dienstensectoren, en technologische bedrijven. De stad is ook een belangrijke speler in de chemische en IT-industrieën. Het Deventer Ziekenhuis en diverse onderwijsinstellingen zorgen voor werkgelegenheid in de zorg- en onderwijssectoren. De ligging aan de rivier de IJssel en de aanwezigheid van een goed ontwikkeld spoorweg- en wegennetwerk maken Deventer een belangrijke regionale hub voor handel en logistiek.
  • De stad heeft veel groene ruimte, zoals het Deventer Stadspark, het natuurgebied De Ossenwaard, en het omliggende landschap van de Veluwe. Dit maakt het een ideale locatie voor mensen die willen genieten van een mix van stedelijk leven en natuur.
  • Deventer biedt een divers aanbod aan woningen, van moderne appartementen in het stadscentrum tot ruime eengezinswoningen in de buitenwijken. Wijken zoals Colmschate en De Vijfhoek zijn geliefd onder gezinnen vanwege de rust, ruimte en nabijheid van scholen en voorzieningen​ (AlleCijfers.nl). De stad heeft een goed voorzieningenniveau, met meerdere winkelcentra, sportfaciliteiten, en culturele instellingen zoals theaters en musea.
  • Deventer heeft diverse onderwijsinstellingen, waaronder mbo-scholen en hogescholen. De aanwezigheid van kennisinstituten zoals Saxion Hogeschool en het Kennispark Twente in de regio maken het een stad die gericht is op innovatie en ontwikkeling.

Deze kenmerken maken Deventer tot een veelzijdige en levendige stad met veel mogelijkheden voor zowel bewoners als ondernemers.

Op de kaart

* De daadwerkelijke locatie kan afwijken van de positie op de kaart

Kenmerken

  • Gloednieuwe burgerme vestiging
  • Bruto vloeroppervlak: 90 m² tot 130 m² (afhankelijk van de definitieve locatie)
  • Bezorggebied; minimaal 70.000 inwoners in een straal van 5 kilometer (afhankelijk van de definitieve locatie)
  • Dubbele omzetkansen met toevoeging YAY FRY-DAY (2 concepten onder 1 dak)
  • Investering: €190.000 – €240.000,-

Galerij

Overige beschikbare locaties