Beschikbare locatie

Hengelo

Je eigen burgerme openen in Hengelo? Het kan! We zijn op zoek naar enthousiaste ondernemers om een gloednieuwe burgerme vestiging te openen in het dynamische en innovatieve Hengelo. Bovendien met de eventuele toevoeging van ons succesvolle Virtual Brand YAY FRY-DAY, biedt Hengelo smaakvolle dubbele kansen!

Open je eigen burgerme

Deze kenmerken maken Hengelo een aantrekkelijke stad voor zowel bewoners als ondernemers, met een sterke focus op technologie, innovatie en een goede balans tussen stad en natuur.

Over de locatie

Wist je dat Hengelo een industriële kern heeft, met een sterke focus op techniek en innovatie? Met ongeveer 81.000 inwoners biedt Hengelo een bloeiende zakelijke omgeving met veel kansen voor ondernemers. Hengelo heeft diverse stadsdelen die elk hun eigen karakter hebben, zoals het centrum, Hengelose Es, Groot Driene en de Berflo Es.

Bevolking en Wijken

Hengelo telt in 2024 ongeveer 81.000 inwoners, verdeeld over verschillende wijken zoals Groot Driene, de Berflo Es, Wilderinkshoek en Hasseler Es​ (Centraal Bureau voor de Statistiek).

Besteedbaar Inkomen

In Hengelo bedraagt het gemiddeld besteedbaar inkomen per inwoner ongeveer €29.500, terwijl het gemiddeld inkomen per inkomensontvanger €37.000 is. Daarnaast bevindt ongeveer 7% van de huishoudens zich rond het sociaal minimum inkomen​ (Centraal Bureau voor de Statistiek)​ (Centraal Bureau voor de Statistiek).

Overige kenmerken Hengelo

  • Hengelo staat bekend om zijn industriële geschiedenis, met een sterke focus op de maakindustrie, techniek en innovatie. De stad heeft een rijke traditie op het gebied van machinebouw en elektrotechniek, waarbij bedrijven zoals Stork en Thales belangrijke spelers zijn. Dit zorgt ervoor dat Hengelo een centrum is voor technische en innovatieve ondernemingen.
  • In Hengelo zijn er ongeveer 37.000 woningen, waarbij de meeste huizen eengezinswoningen zijn. Appartementen zijn vooral te vinden in het centrum van de stad. De woningmarkt in Hengelo biedt over het algemeen meer betaalbare opties vergeleken met grotere steden in Nederland​ (Centraal Bureau voor de Statistiek).
  • Hengelo heeft een diverse bevolkingssamenstelling, met inwoners van verschillende achtergronden en culturen. Dit is mede te danken aan de historische aanwezigheid van industrie, waardoor veel arbeidsmigranten zich in de stad hebben gevestigd. De stad is qua demografie gemengd, met zowel jonge gezinnen als oudere inwoners​ (Rabobank).
  • Hengelo heeft verschillende groene gebieden en parken, zoals het bekende Lammerinkswönnerpark en Weusthagpark. Deze parken bieden ruime recreatiemogelijkheden voor inwoners en bezoekers. De stad zet ook in op duurzaamheid en groen in stadsplanning​ (Rabobank).
  • Hengelo heeft een levendig cultureel aanbod, met het Rabotheater, diverse musea, en evenementen zoals het jaarlijkse Hengelo Marathon. De stad investeert veel in cultuur en biedt een breed scala aan activiteiten voor bewoners en toeristen​ (Centraal Bureau voor de Statistiek).
  • Naast zijn industriële achtergrond, is Hengelo ook een belangrijke stad voor onderwijs en onderzoek. Het ligt in de buurt van de Universiteit Twente in Enschede, wat bijdraagt aan de technologische en innovatieve ontwikkelingen in de regio​ (Rabobank).

Deze kenmerken maken Hengelo een aantrekkelijke stad voor zowel bewoners als ondernemers, met een sterke focus op technologie, innovatie en een goede balans tussen stad en natuur.

Op de kaart

* De daadwerkelijke locatie kan afwijken van de positie op de kaart

Kenmerken

  • Gloednieuwe burgerme vestiging
  • Bruto vloeroppervlak: 90 m² tot 130 m² (afhankelijk van de definitieve locatie)
  • Bezorggebied; minimaal 70.000 inwoners in een straal van 5 kilometer (afhankelijk van de definitieve locatie)
  • Dubbele omzetkansen met toevoeging YAY FRY-DAY (2 concepten onder 1 dak)
  • Investering: €190.000 – €240.000,-

Galerij

Overige beschikbare locaties