Beschikbare locatie

Leeuwarden

Je eigen burgerme openen in Leeuwarden? Het kan! We zijn op zoek naar enthousiaste ondernemers om een gloednieuwe burgerme vestiging te openen in het bruisende Leeuwarden. Bovendien met de eventuele toevoeging van ons succesvolle Virtual Brand YAY FRY-DAY, biedt Leeuwarden smaakvolle dubbele kansen!

Open je eigen burgerme

Leeuwarden biedt een mix van historische charme, moderne voorzieningen en een levendige, jonge bevolking, waardoor het een aantrekkelijke stad is om te wonen en werken.

Over de locatie

Wist je dat Leeuwarden een van de belangrijkste steden in Friesland is? Met zijn rijke culturele erfgoed, een levendig zakendistrict en ongeveer 125.000 inwoners, biedt Leeuwarden een dynamische omgeving met veel kansen. Leeuwarden heeft diverse stadsdelen die elk hun unieke kenmerken hebben, zoals historische wijken, groene omgevingen en goed uitgeruste winkelcentra.

Bevolking en Wijken

Leeuwarden telt in 2024 ongeveer 125.000 inwoners, verdeeld over wijken zoals Bilgaard, Camminghaburen, Westeinde, en Huizum​ (Rabobank)​ (Centraal Bureau voor de Statistiek).

Besteedbaar Inkomen

In Leeuwarden bedraagt het gemiddeld besteedbaar inkomen per inwoner ongeveer €28.500, terwijl het gemiddeld inkomen per inkomensontvanger rond de €36.000 ligt. Daarnaast bevindt ongeveer 7% van de huishoudens zich rond het sociaal minimum inkomen​ (Rabobank)​ (Centraal Bureau voor de Statistiek).

Overige kenmerken Leeuwarden

  • Leeuwarden heeft een inwonertal van ongeveer 125.000 mensen (in 2024), en de stad groeit gestaag. Een aanzienlijk deel van de bevolking heeft een migratieachtergrond, wat bijdraagt aan de culturele diversiteit van de stad​ (AlleCijfers.nl). De stad trekt vooral jongeren aan, mede door de aanwezigheid van diverse hogescholen zoals de NHL Stenden Hogeschool en Van Hall Larenstein.
  • Leeuwarden heeft diverse woonwijken die variëren van historische binnenstadgebieden tot moderne buitenwijken zoals Zuiderburen en Techum. Het woningaanbod is gevarieerd, van oude grachtenpanden tot nieuwbouwprojecten. Er zijn ongeveer 56.000 woningen, en het woningtype varieert sterk tussen appartementen in het centrum en eengezinswoningen in de buitenwijken​ (AlleCijfers.nl).
  • Leeuwarden is een belangrijk economisch en bestuurlijk centrum voor Friesland. Het is de thuisbasis van bedrijven in de watertechnologie, duurzame energie en landbouwsector. De stad heeft ook een sterke focus op innovatie en duurzaamheid, met initiatieven zoals WaterCampus Leeuwarden, waar bedrijven en kennisinstellingen samenwerken aan watertechnologie-oplossingen.
  • Als voormalige Culturele Hoofdstad van Europa in 2018, heeft Leeuwarden een rijke culturele agenda. Het Fries Museum, kerken zoals de Oldehove en festivals zoals het Fries StraatFestival trekken bezoekers uit binnen- en buitenland. Het historische stadscentrum met grachten en monumentale panden is een belangrijke toeristische trekpleister.
  • Leeuwarden is een kennisstad met verschillende onderwijsinstellingen, waaronder de eerdergenoemde hogescholen. Er is een sterke focus op vakgebieden als agrarische technologie, watermanagement en duurzame energie.

 

Op de kaart

* De daadwerkelijke locatie kan afwijken van de positie op de kaart

Kenmerken

  • Gloednieuwe burgerme vestiging
  • Bruto vloeroppervlak: 90 m² tot 130 m² (afhankelijk van de definitieve locatie)
  • Bezorggebied; minimaal 70.000 inwoners in een straal van 5 kilometer (afhankelijk van de definitieve locatie)
  • Dubbele omzetkansen met toevoeging YAY FRY-DAY (2 concepten onder 1 dak)
  • Investering: €190.000 – €240.000,-

Galerij

Overige beschikbare locaties